Panouri radiante păreri – ce spun specialiștii?

Panourile radiante funcționează precum soarele, fiind foarte apreciate mai ales de către specialiști. În ciuda așteptărilor, ele sunt foarte econome, eficiente și mai ales potrivite chiar și pentru bebeluși.

Modul prin care încălzesc suprafețele este bine cunoscut, deoarece soarele face același lucru zi de zi. Ele nu vor încălzi aerul, ci corpurile cu care intră în contact, care la rândul lor vor încălzi aerul.

Panourile radiante – o soluție eficientă pentru camera copilului

Aceste sisteme de încălzire oferă o soluție eficientă, economică și sănătoasă de încălzire a camerei celui mic. Unic printre sistemele de pe piață, se folosește de radiațiile infraroșii.

Nu va usca aerul și va menține o umiditate optimă necesară pentru camera bebelușului. După cum ai ghicit, ele sunt perfecte pentru locuințele unde igrasia este o adevărată problemă.

Încălzirea prin panourile radiante este foarte benefică inclusiv pentru sănătatea oamenilor, a organismului uman. Printre beneficii se numără:

  • îmbunătățirea circulației sângelui;
  • reglarea sistemului respirator;
  • are efecte anticancerigene;
  • întărește sistemul imunitar;
  • previne apariția unor alergii;
  • are efect antidepresiv;
  • îmbunătățește considerabil somnul, etc.

Potrivite pentru biroul tău

Panourile radiante nu sunt folosite doar pentru locurile unde dormi sau te relaxezi, ci pot fi utilizate în birou, unde îți desfășori activitățile profesionale. Ele îți oferă confortul optim de care ai nevoie, deoarece starea ta de confort este direct influențată de către temperatura ambientală.

În timpul iernii, poți obține o căldură uniformă pe toată suprafața încăperii cu ajutorul panourilor radiante, spre deosebire de sistemele clasice de încălzire care au pierderi însemnate.

Pe lângă avantajele sale funcționale, într-un birou se vor potrivi perfect, deoarece pe piață vei găsi diverse modele, dimensiuni și forme ce se vor pierde în decorul încăperii. Unele sunt insesizabile, semănând cu tablourile convenționale.

Progres tehnologic a sistemelor de încălzire

Panourile radiante sunt considerate a face parte din progresul tehnologic care are de-a face cu încălzirea spațiilor casnice sau industriale. Ele au capacitatea de a scădea consumul de electricitate cu până la 60%.

Ele se folosesc de energia electrică pentru a o transforma în energie termică, ce se va transmite mai departe suprafețelor solide. Acestea la rândul lor vor încălzi întreaga suprafață într-un mod constant și optim.

Se propagă o undă termică cunoscută și ca infraroșu. Sunt prevăzute cu termostate, motiv pentru care se pot seta individual, în funcție de nevoile fiecărei camere. Există posibilitatea ca sistemele să fie automatizate. Astfel, le vei putea controla direct de pe telefonul mobil.

Aerul dintr-o încăpere încălzită de panouri radiante poate ajunge la 30 de grade Celsius. Totul depinde de factorii externi, mai ales de dimensiunea aparatului.

Cu cât încăperea este mai bine izolată, cu atât panourile vor da dovadă de pierderi mai mici de căldură. Panourile se opresc singure după ce temperatura din termostat este atinsă.